Detalii tehnice

Proiectantii impun utilizarea robinetelor cu sertar cauciucat pentru alimentarea cu apa potabila si acestea reprezinta o solutie tehnica moderna agreata pe plan mondial. Se utilizeaza pe conducte de transport si distributie a apei potabile sau menajere, retele de irigatii, statii de pompare, sau alte medii usor agresive cu presiuni nominala PN 10, PN 16 bar. Produsele sunt realizate conform urmatoarelor norme: ISO 5996, BS 5163, DIN3352/4

Robinetele cu sertar pana cauciucat se realizeaza in diferite variante, in functie de prinderea la conducta (cu flanse, cu capete filetate, cu mufa socket). Instalarea nu tine cont de pozitia de montare sau sensul de curgere, iar actionarea robinetelor se poate face manual (prin roata de manevra sau cu ajutorul unei chei speciale) sau electric.

Toate suprafetele interioare si exterioare ale robinetelor cu sertar pana cauciucat sunt protejate cu vopsea pulbere epoxidica cu grosimea de 250 microni, temperatura maxima de lucru fiind de 80 de grade (pentru cauciuc NBR) si 120 de grade (pentru cauciuc EPDM).

Robinetele cu sertar pana se utilizeaza pe conducte de transport si distributie a apei industriale, produse petroliere sau alte medii usor agresive cu presiuni nominala PN 10, PN 16 bar.

Robinetele cu etansare metalica nu tin cont de pozitia de montare sau sensul de curgere a lichidului transportat, suportand o temperatura de lucru de 120 de grade si o viteza maxima de curgere de 4 m/s (pebtru PN10) sau 5 m/s (pentru PN16). Actionarea robinetelor se face manual, cu ajutorul rotii de manevra, iar racordarea la conducta este realizata prin flanse.